تاثیر کمپرسور دندانپزشکی بر دستگاه ها و تجهیزات گران قیمت
به خطر افتادن سلامتی بیمار تنها پیامد کمپرسورهای بی کیفیت نیست. هوای فشرده تولید شده توسط کمپرسور دندانپزشکی به صورت مستقیم روی یونیت، سکالرو شرآلات صندلی تاثیر میگذارد.هوای فشرده با کیفیت پایین (مقدار زیاد رطوبت و روغن در هوا) سبب بروز آسیب و کاهش طول عمر این تجهیزات می شود.
ورود قطرات اب به دستگاه رفته رفته منجر به ایجاد خوردگی ، پوسیدگی و کاهش دفت دستگاه ها می شود. علاوه بر این دندان پزشکی بدون روغن، رفته رفته بر اثر سایش رینگ ها با سطح سیلندر ، ذرات کربن مانند که در مجاورت روغن ایجاد شده اند به همراه هوا از کمپرسور خارج می شوند و بعد از ورود به دستگاه های پزشکی سبب مختل شدن علکرد و کاش دقت آنها میشود.
بنابراین انتخاب یک کمپرسور دندانپزشکی بدون روغن با کیفیت بالا سبب محافظت از سرمایه گذاری انجام شده روی دیگر دستگاه های گران قیمت می شود.
کمپرسورهای سایلنت صنعتی: کمپرسور سایلنت صنعتی یکی از پرفروش ترین انواع کمپرسورها بوده که با داشتن یک مخزن بسیار بزرگ توانسته است توجه بسیاری از صنعتگران را به سوی خود جذب کند . از این مدل کمپرسورها می توان در صنایع سنگین، ماشین آلات نفتی و صنایع پتروشیمی اشاره کرد.
پمپ باد سایلنت صنعتی از قیمت بالایی برخوردار بوده و حجم مخزن آنها نیز بسیار بزرگ می باشد که این دو ویژگی از مهمترین تفاوت های این کمپرسورهای صنعتی با سایر مدل ها می باشد. معمولا کمپرسور باد سایلنت صنعتی دارای چندین موتور است. یکی از ویژگی های دیگر این دستگاه این است که اگر شما برق تکفاز داشته باشید، محصول بر اساس برق تکفاز طراحی و تولید می شود، اگر برق مورد استفاده 3 فاز باشد، برق دستگاه 3 فاز طراحی خواهد شد. همچنین تعداد نوتور و حجم مخزن با توجه به نیاز شما طراحی و تولید می شود.
از مهمترین و اثلی ترین موضوعاتی که می توان در خرید پمپ باد سایلنت به آن توجه داشته باشید میتوان به میزان صدای تولیدی ، مدت زمان پر کردن مخزن ، قابلیت حمل و نقل ، موجود بودن قطعات یدکی و قیمت آن اشاره کرد. شما می توانید با درنظر گرفتن هریک از عوامل مذکور، یکی از بهترین و باکیفیت ترین کمک باد سایلنت را تهیه و مورد استفاده قرار دهید. همچنین می تواید در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در مورد محصول مورد نظر خود ، با همکاران ما در تماس بوده و راهنمایی ها و مشاوره های لازم را از این طریق به دست آورده تا بتوانید دستگاه مورد نیاز خود را تهیه نمایید.
پیشرفت و توسعه علم دندانپزشکی
مانند تمامی صنایع و علوم ، علم پزشکی و تکنیک های بکار رفته در این حوزه نیز روز به روز توسعه می یابد. از این رو حساسیت ها و دقت در مواد و تجهیزات نیز بسیار بیشتر از پیش شده است . ورود ناخالصی در بسیاری از مواقع باعث می شود نتیجه مطلوب حاصل نشود. در نتیجه شهرت و توانایی پزشک زیر سوال می رود. از این رو استفاده از یک سیستم هوای فشرده حتی در آینده کاری پزشکان تاثیرگذار است.
همانطور که تاکنون متوجه شدیم کمپرسور دندانپزشکی نقش بسیار مهمی در عملکرد ما دارد و انتخاب یک کمپرسور نا مناسب تاثیر مخربی در کار یک پزشک خواهد داشت . حال با این وجود این سوال مطرح می شود که برای انتخاب یک کمپرسور دندانپزشکی باید چه مواردی را در نظر داشته باشیم.
کمپرسورهای دندانپزشکی معمولا بر اساس قیمت و سهولت در خرید (موجود بودن در بازار) انتخاب می شوند. درحالی که این دو معیار معمولا به ندرت تاثیری در کیفیت کمپرسور دندانپزشکی دارند.
آیا قدرت (توان ) کمپرسور دندانپزشکی مهم است؟
تمام کمپرسورهای دندانپزشکی دارای یک پمپ (واحد هواساز) هستند که وظیفه متراکم کردن هوا به داخل مخزن را به عهده دارد. قدرت پمپ های دندان پزشکی معمولا بر اساس کیلووات(kw) یا اسب بخار (hp) مشخص میشود. که به صورت مستقیم بر میزان (سرعت) هوادهی کمپرسور بستگی دارد.
مهمترین عوامل تاثیرگذار در انتخاب کمپرسور دندانپزشکی ،کمپرسور دندانپزشکی بدون روغن یا کمپرسور دارای روغن؟
اهمیت کمپرسور بدون روغن (اویل فری) غیر قابل انکار است بخصوص در صنعت و علم دندانپزشکی.
از آنجایی که این کمپرسورها ریسک و خطر ورود ذرات چربی و روغن را به دهان بیمار از بین میبرند نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت و ایمنی عمل جراحی دارند. با این حال قیمت این کمپرسورها در مقایسه با کمپرسورهای پیستونی روغنی بیشتر است و نیاز به نگهداری و سرویس بیشتری در مقایسه با کمپرسورهای روغنی دارند.
فشار تولید شده توسط کمپرشور دندانپزشکی چه مقدار باید باشد؟
واحد فشار در کمپرسور و هوای فشرده معمولا برحسب bar (بار) بیان میشود . دیگر واحدهای فشار عبارتند از اتمسفر و psi که کمتر در محاوره ها استفاده می شوند. فشار کمپرسور دندانپزشکی باید به گونه ای باشد که ابزار هایی که از هوای این کمپرسور استفاده می کنند بتوانند به درستی عمل کنند. فشار مورد نیاز برای تجهیزات دندانپزشکی 5 بار اسن. بنابر این فشار داخل مخزن کمپرسور دندان پزشکی نباید بیشتر از 5 بار کاهش پیدا کند.
میزان هوادهی کمپرسور دندانپزشکی بدون روغن چقدر باید باشد؟
تجهیزات دندانپزشکی هوای فشرده را با یک نرخ مشخصی مصرف می کنند این نرخ (مقدار) معمولا بر اساس لیتر در دقیقه(l/min) بیان میشود. شما باید مطمئن شوید تولید هوای کمپرسور دندانپزشکی به مقداری باشد که هوای مصرفی تجهیزات شمارا تامین نماید. همیشه توصیه بر این است که حجم هوای تولید شده توسط کمپرسور دندانپزشکی از مقدار مصرف تجهیزاتت بیشتر باشد تا غلاوه بر کاهش استهلاک کمپرسور ، اگر در آینده دستگاهی به سیتم اضافه شد کمپرسور توان پاسخگویی به آن را داشته باشد. علاوه بر این همواره احتمال بروز نشتی ها در اتصالات و لوله کشی ها وجود دارد که خود این نشتی ها حجم بسیار زیادی از هوا به هدر می دهند.
نکته مهم دیگر در انتخاب هوادهی کمپرسور نرخ کاری کمپرسور است. نرخ کاری کمپرسور نشان می دهد که برای عملکرد مناسب کمپرسور دندانپزشکی این دستگاه چند درصد اوقات باید روشن باشد و چند درصد از مواقع باید خاموش باشد تا خنک شود.
در عمل مشخص شده است که این نرخ بین 25 تا 30 درصد است. یعنی در یک ساعت کاری کمپرسور باید بین 15 الی 20 دقیقه روشن باشد و باقی زمان خاموش باشد.
پس اگر مصرف تجهیزات شما 50 لیتر در دقیقه است حداقل هوادهی کمپرسور دندانپزشکی باید 150 لیتر در دقیقه باشد تا زمان کار و خاموش بودن کمپرسور به صورت درست تنظیم شود.